Kisu sai tänään kyllä sellaisen hepulikohtauksen, etten minäkään pysynyt perässä. Ehkä sillä kutisi pylly tai niksahti päässä pahasti, mutta tuossa se juoksi pitkin kämppää ja seiniä selkä kyyryssä ja karvat pystyssä. Koko ajan jutteli ja huuteli omituisuuksia "ppprrr purrrnau kurrr miAUuu" jne. Ihan hullua touhua. Silmät kiilui lautasen kokoisina kun se syöksyi joka puolelle ja ryttäsi matot mennessän. Meitsi ei kyllä jaksanut lähteä ollenkaan mukaan sen riehumiseen. Aluksi yritin sitä vähän rauhoitella läppäisemällä pyllyyn, mutta se vaan riehaantui enemmän. Välillä se kävi hiekkalaatikolla kuopsuttelemassa ja jatkoi sitten taas ralliaan.

Riehuminen loppui kyllä vihdoinkin kunnon rysäyksellä. Kisu syöksyi vauhdilla raapimapuuhun ja yritti siitä hypätä seinää pitkin liukuen alas, mutta lysähtikin vauhdilla raapimapuun päälle takaisin, niin että koko puu kaatui Kisu sen mukana. Hitto että pelästyin sitä kolahdusta ja Kisu vaan viuhahti ohi sohvan taakse piiloon. Kun se huomasi että puu on taas pystyssä, riehui se vielä vähän aikaa mutta sitten onneksi rauhottui.
Alan kyllä olla vähän huolissani tuosta, kun se saa tollasia kohtauksia, sillä on varmaan joku sairaus; idiotius pölvästiys -syndrooma.